Terugblik afgelopen week

Hallo Allemaal

We hadden een heerlijk weekend in Durban!!
We logeerden in een cottage buiten de stad.
De uitbater van deze cottage was ook tevens onze chauffeur.
We hebben heerlijke strandwandelingen gemaakt, naar de boytanische tuin geweest en Afrikaanse en Indiaase markten bezocht.
Toevallig ook in een hindoe-tempel geweest heel bijzonder.
's Avonds heerlijk luxe gedineerd in een Indiaas restaurant voor veilige curry gekozen!
Zondag hebben we ook een stuk door de stad gelopen, brede lange straten en wij liepen daar als enige blanken tussen wel een rare ervaring.
Wel is het bizar dat je ervoor gewaarschuwd wordt dat je zo moet opletten op je veiligheid, bijvoorbeeld waar wij logeerden was een mooie buurt met veel grote en luxe huizen omringd met muren en hekken plus ook nog extra permanente beveiliging. Het is een vreemde gewaarwording wat voor mij onvoorstelbaar is.

Terug in het Dream Centre.
Maandag weer gestart met de verzorging van de patienten op de vierde etage.
Eeen aantal van de dames die er worden verpleegd hebben als complicatie een halfzijdige verlaming opgelopen, dus is er extra hulp nodig.
En met de weinig hulpmiddelen die er zijn moet je creatief zijn om de mensen zo goed als mogelijk te helpen.
De situatie verbeteren is moeilijk maar beetje bij beetje komt er toch vooruitgang, het warmwatersysteem is onlangs verbeterd, er komen nieuwe badkamers en de verpleekundige opleiding wordt ook verbeterd in de toekomst. Dit zijn projecten waar het ziekenhuis hulp en steun krijgt van Be-More!!
Woensdag ben ik met een patient en zuster Mildred naar Mary's hospital geweest in Durban weer een bijzondere ervaring.
Samen met de andere patienten en enkele zusters zijn we met de ambulance gebracht.
Elke maand moeten patienten de medicijnen tegen het virus gebruiken deze zelf gaan ophalen in een ander ziekenhuis, deze mevrouw dus ook.
Het was een soort polikliniek waar ongelooflijk veel mensen aan het wachten waren. Wij hebben ons er bij aangesloten.( Ik weer als enige blanke).
Enkele onderzoeken werden bij de patient gedaan zoals bloeddruk meten,
wegen, en urine controle hierna weer wachten.
Na ongeveer 1 uur moest de patient bij een dokter komen waar het dossier werd bekeken, er was geen uitslag van een bloedtest dus kreeg ze niet haar medicijnen. Dus nu bloedafnemen en morgen terugkomen!!!
En toen maar weer gaan wachten op de ambulance die kwam om 15.30u.
Het was weer een heel aparte ervaring!!
Ondanks deze enorme tegenstrijdigheden waar we voortdurend mee worden geconfronteerd gaan we zometeen toch lekker een weekendje weg!!
Samen met Marjolein en Yvonne en nog andere vrijwilligers van andere projecten gaan we met Keith onze chauffeur en reisleider naar een wildpark, dus we gaan op safari.
Ik heb er erg veel zin in!! Heel veel liefs Liesbeth

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

Paul

Hallo Liesbeth,
Eindelijk weer een verslagje van jou. We hebben er lang op moeten wachten. Je maakt heel wat mee en volgens mij doe je heel aparte ervaringen op. Lange wachttijden en als enige blanke ergens tussen lopen, dat zijn wij hier niet gewend. Ik hoop toch dat je veel voldoening haalt uit alles wat je doet en wat je meemaakt. Doe je wel voorzichtig?
Ik wens je alvast een heel fijn weekend en geniet van alles wat de Afrikaanse natuur te bieden heeft. Heel veel groetjes van Paul.

Cindy gijzen

Ha Liesbeth,
wat een indrukwekkende verhalen en wat apart een hindoetempel daar tegen te komen, verwacht je niet denk ik. Kun je in het weekend dus wel genoeg ontspannen om alle indrukken van het ziekenhuis een beetje los te laten? Volgens mij wel mooi: iets voor het land en de mensen betekenen en zo te lezen ook een beetje vakantie. Zoals Paul schrijft: let goed op jezelf!
groetjes Cindy en een knuffeltje van Cathe, natuurlijk ook de groeten van Riny en Bert.

Elly Janssen

Hoi Liesbeth,
Wat een ongelofelijke tegenstellingen maak jij daar mee in vergelijking met de luxe die wij hier hebben. Wij zijn hier al bekend met een multi-culturele samenleving maar jij valt daar dus qua huidskleur flink uit de toon.
Ik geniet van elk verhaal van je. Ik wens je een fijne safari, geniet van je weekend en rust fijn uit zodat je ook alle indrukken en inspanningen van volgende week weer goed doorkomt.
Veel groetjes en ik verheug me al op de verhalen die je straks kunt vertellen. Pas goed op jezelf.

Els van B3

Hoi Liesbeth en Yvonne,
Geweldig om jullie te volgen.Fantastisch wat jullie daar doen.Wat een ervaringen. Eerst kon ik geen reactie plaatsen, het lukte me niet. Ik ben niet zo'n held op de computer, maar met hulp van Paul gaat het nu wel.
Ik wil jullie nog een fijne tijd in Afrika wensen.Als jullie terug zijn in Laurentius hoor ik graag meer.Geniet van alles en kom gezond weer naar Limburg.Heel veel groetjes van Els van B3.

Marielle Geelen

Hallo Liesbeth,

Wat indrukwekkend wat je tot nu toe allemaal al gezien en beleeft hebt, en dan ben je pas daar.
De mensen zullen wel heel dankbaar zijn voor wat jullie allemaal voor hen doen.
Doe maar voorzichtig hoor!!!
Fijn om te horen dat jullie een betrouwbare chauffeur hebben (ik heb er ook nog 1 in de aanbieding (haha) en dat je contact hebt gemaakt met andere verpleegkundige. Dan kun je alles samen vertellen en verwerken, want het zal zeker een hele grote impact hebben.

Geniet, beleef en doe voorzichtig.
Veel lieve groeten Mariëlle

Herman en Tiel

Lieve Liesbeth,
Vandaag is het zaterdag en we hebben zoals elke zaterdag onze bezigheden. Alles is goed hier. Vanavond gaan we naar Swalmen; voor de "Preuvers"
is een mis in de kerk en daarna gaan we bij Jan Cox iets drinken. We vonden het fijn dat je weer een bericht hebt geplaatst. Nu weten we eindelijk waar je mee bezig bent. Het lijkt ons geweldig om aan de safari mee te doen. En verder hebben we gelezen dat het allemaal erg interessant en indrukwekkens is wat jullie daar beleven. Doe je wel voorzichtig? Let goed op jezelf!
Sjeng is nog steeds in het ziekenhuis, hij krijgt nog onderzoeken.
Tot zover het nieuws van deze week. We wensen jou en Yvonne en de andere vrijwilligers nog een goede tijd daar in Afrika. Heel veel groeten uit Nunhem. Van Herman en Tiel.

Trees.

Hoi Liesbeth.
Wat een geweldige belevenissen.Je hebt er goed aan gedaan om dit te ondernemen,een goed doel en tevens ook Africa leren kennen.Het is fijn dat je een goede slaap plaats hebt.Danielle had een matje waar ze op sliepen,dat was ook een heel klein dorpje.Veel succes, en groetjes van Jeu en Trees.

ineke roemen

Hallo Liesje,

Weer met veel interesse jullie belevingen aan het volgen !!
Ik zie dat je al een beetje kennis hebt gemaakt met het Afrikaanse ritme !! Wachten ... wachten ... morgen is weer een nieuwe dag !!
Dat zal best moeilijk zijn, vooral voor ons "vlijtig Liesje" !!
Maar is het niet heerlijk om die "wachtende" tijd te vullen om de schoonheid en de mysterie's van
Z-Africa te ontdekken?? En dan bedoel ik niet alleen de omgeving, maar vooral de kracht- warmte en de levenslust van Afrikaanse mensen, ondanks de omstandigheden waarin ze verkeren.
Dit zijn levenslessen, die je cadeau worden gedaan !! Take them and be thankfull for it !!

Beste Liesbeth, geniet alle momenten en ervaringen
die je worden toegereikt.
En... maak vooral véél foto's ... zodat we straks
samen terug kunnen kijken ...
Daar verheug ik me al op !!

Liefs.

Ineke.

anne delissen

Hallo Liesbeth, met veel interesse volg ik jou en Yvonne in Afrika. Wat een geweldig werk doen jullie en wat doe je een rijke ervaring op. Lijkt me ook wel zwaar al die indrukken. Gelukkig hebben jullie ook tijd voor ontspanning lees ik.Ik wens je nog een heel goed verblijf en ik blijf jullie volgen. Veel groetjes Anne

henk gijzen

hoi liesbeth,
Wat fijn om te horen dat je weekend goed was!
Durban lijkt me inderdaad een mooie stad, en een safari nog in het verschiet, is wel erg tof ! Het dream centre klinkt erg indrukwekkend wat je er allemaal ziet en meemaakt hé. pas goed op jezelf !
We weten hoe het een beetje gaat in Afrika, want wij zijn zelf in Tanzania geweest voor een safari, en hebben er ook wel wat ellende en armoe gezien, (in Arusha) maar wel een mooie vakantie gehad. Nog veel plezier met je safari & voorzichtigheid geboden in het ziekenhuis !
Groetjes oet Sint O'Berg,
Henk & Carla
Ook veel groetjes van Pap & Mam

ans verstappen

Lieve Liesbeth,
ik ben erg onder de indruk van alle impressies die jullie daar in dat land opdoen. Gelukkig ook nog tijd voor ontspanning. Blijf jouw lieve lach geven aan de mensen van dat land, dat opent harten.
Knuffel, ook voor Yvonne, van Ans

Karin Huijskens

Hallo Liesbeth
Ik heb met plezier jou berichtjes gelezen en zo te zien heb je het daar reuze naar je zin,het lijkt mij ook een mooie belevenis om dit te mogen doen en mee te maken.Eerst dacht ik alleen
de jeugd gaat verre stage lopen maar zo zie je maar ook wij doen dat nog.het lijkt me heel apart als je als enige blanke daar loopt.Ik hoop dat je de resterende tijd met veel plezier door brengt en dat je nog veel van de omgeving ziet want hier kom je niet iedere maand.Pas goed op jezelf en geniet ervan .
Groetjes Karin en Frans

Het Thuisfront

Lieve Liesbeth,
Bij ons is het weer maandag, en we starten weer een nieuwe week. Net zoals jullie daar in Afrika.
Hier is alles goed, het weer wordt steeds kouder. Bij jullie zal het nu wel steeds warmer worden. We zijn erg benieuwd hoe de safari was en kijken elk uur op je weblog of je al iets geschreven hebt. Waarschijnlijk heb je daar weinig tijd voor. Heel veel groeten uit Nunhem!
Mam, Pap en Paul

Nadine Vandewinkel

Ha Liesje,

Ik ben iedere keer weer onder de indruk van je verhalen daar in het verre Zuid-Afrika.
Maar zo te horen heb je 't wel naar je zin!
Geniet er nog van, want de tijd gaat snel.
Heel veel groetjes en tot ...
X Nadine

ans

Ha Liesbeth
Nog een weekje en dan zit het er op! Wat snel, hè. Hoe is dat voor jullie? Ben je aan het aftellen of hoop je dat deze week nog heel lang gaat duren?
Op dit moment is het weekend en zullen jullie wel aan het ontspannen zijn. Maar goed, dat die ruimte er is.
Nou, ik ga gauw weer aan het werk, the show must ook hier go on, liefs en hou je stijf (zoals ze in België zeggen, haha)

Ans

mir

He liesje

Zo te zien hebben jullie het erg naar jullie zin en het zal zeker allemaal zeer indrukwekkend zijn!
Ik hoop dat jullie nog veel plezier hebben en veel indrukken opdoen voor in jullie rugzak.
Dit alles zal je nog zeer lang bij blijven.
Geniet van alles wat je daar meemaakt. En let goed op elkaar. Tot 5 december (lijkt al snel he, zijn nog 2 dikke weken)
Nog een hele fijne tijd daar in dat verre africa.
Heel veel liefs van mir ook de groetjes aan yvonne

He liesle,
Het is goed te horen dat het aldaar zo goed met jullie gaat. Zo te horen raakt jullie rugzakje overvol met alle indrukken van alles wat jullie meemaken. Heel veel lieve groetjes ook aan Yvonne en geniet ervan. Knuffel van Marianne.

En heel veel groetjes van al je collega's

jippie

ONGELOOFELIJK!!!!!!!!

liefs van jirska[ ook aan yvonne]

Het Thuisfront

Beste Liesbeth,
Het is nu zondag en bij ons ziet het er wit uit. Gisteren heeft het gesneeuwd, en nu sneeuwt het weer. Als je terugkomt, kom je letterlijk en figuurlijk dus weer in een heel andere wereld!
Hier is alles goed, wij hopen dat je een fijn weekend hebt gehad en dat je vol nieuwe energie weer aan de nieuwe, laatste week kunt beginnen. We verheugen ons op de volgende week, als je weer terugkomt (met veel verhalen en belevenissen). Liesbeth, heel veel groetjes van Herman, Tiel, Paul.

kim beckers

Hey Liesje,

Wat een verhalen allemaal vanuit het afrikaanse land! Op dit moment zijn we bezig met een sneeuwballengevecht!! Op de afdeling notabene! Het heeft gisteren namelijk flink gesneeuwd....
Bij jullie zullen het wel andere temperaturen zijn!
Wat ik je wil zeggen is geniet vooral van al het mooie op je heen, de natuur, de mensen en al die andere dingen. Pas goed op jezelf!

Heel veel groetjes KIM Beckers

Kim Beckers

Hey Yvonne en liesbeth,

Dit is mijn 2e poging om jullie een berichtje te sturen het voorgaande is namelijk "mislukt"!
Wat een verhalen vanuit dat Afrikaanse land ik kan me voorstellen dat er heel wat op je afkomt als je daar zo inneens in zo'n mooi land terecht komt. Bovenal de mensen, het werk en de prachtige natuur met al zijn inwoners....
Wij hebben vanmiddag notabene op de afdeling nog wel een sneeuwballengevecht gehouden. Ja,ja inderdaad wij hebben sneeuw gehad vannacht!!
Heel erg gezellig en knus!!

ik hoop dat jullie de resterende tijd nog hele mooie momenten zullen beleven. Pas goed op jezelf!!

Heel veel groetjes Kim Beckers

ineke

Hallo Liesbeth,

Een afrikaanse braai achter de kiezen ..
De Drakensbergen gezien...
In een wildpark geweest ...
De vele tegenstellingen ontdekt ...
Kennis gemaakt met de Afrikaans cultuur ...
en Afrikaanse levenslust en kracht ..
Ja, je hebt Zuid Afrika mogen ervaren ..
Nu tijd krijgen om te relativeren ...
In ieder geval een gewillig oor aanwezig
(nee .. twee) om al je ervaringen en belevenissen aan te horen, zo vaak als je er maar over wilt vertellen .. !

Ik kijk uit naar jullie terugkomst.

Tot gauw.

Ineke.

Brisads

Seroflo Propecia User Feedback <a href=http://cialibuy.com>cialis</a> Colchicina En Canada Purple Pharmacy Algodones Mexico

Liesbeth Janssen

Name: Liesbeth Janssen

Was vrijwilliger bij The Dream Centre van 03 nov 2008 tot 29 nov 2008